Een teamabonnement en een individueel abonnement zijn 2 verschillende soorten abonnementen. Een teameigenaar kan een eigen betaald abonnement hebben terwijl het team nog een gratis abonnement heeft. De eigenaar kan upgraden van een individueel abonnement naar een teamabonnement, zie Meerdere licenties kopen voor een AhaSlides-teamabonnement.
Gratis team vs. teamabonnement
Er zijn twee soorten teams:
Om licenties voor je teamabonnement te kopen of meer licenties te krijgen, zie je Meerdere licenties kopen voor een AhaSlides-teamabonnement.
Een team aanmaken
1
Open het aanmaken van een team
Als je nog geen team hebt, klik je in het linkerpaneel onder de sectie Team op Maak je team (Create your team).
2
Geef je team een naam
Voer een naam voor je team in het veld Teamnaam (Team name) in. Je team wordt direct aangemaakt: je hoeft geen leden uit te nodigen om het instellen af te ronden.
3
Nodig leden uit (optioneel)
Je kunt meteen leden uitnodigen, of deze stap overslaan en ze later uitnodigen vanuit het dashboard Teamleden.
Je team hernoemen
Owners en Admins van een team kunnen het team op elk moment hernoemen. Klik op je teamnaam in het linkerpaneel, open het tabblad Teaminstellingen (Team settings), voer de nieuwe naam (maximaal 50 tekens) in het veld Teamnaam (Team name) in en klik op Opslaan (Save).Het dashboard Teamleden openen
Om je teamleden te beheren, klik je op je teamnaam in het linkerpaneel van het dashboard. Het dashboard Teamleden heeft twee tabbladen:- Leden (Members): toont alle huidige teamleden met hun rollen, laatste activiteit, datum van aansluiting en (bij betaalde abonnementen) hun licentiestatus.
- In behandeling (Pending): toont uitnodigingen die niet zijn geaccepteerd, met hun status (in behandeling, geweigerd of verlopen). Wanneer iemand accepteert, verhuist die persoon naar het tabblad Leden (Members).

Ledenrollen
Alleen de Eigenaar (Owner) van het team kan nieuwe leden uitnodigen als Beheerder (Admin). Beheerders kunnen nieuwe leden alleen uitnodigen met de rol lid (Member).
Teamleden uitnodigen
Om nieuwe leden voor je team uit te nodigen, klik je op de knop Uitnodigen (Invite) en voer je hun e-mailadressen in. Je kunt meerdere leden tegelijk uitnodigen. Selecteer in de keuzelijst naast het e-mailveld de rol (lid (Member) of Beheerder (Admin)) die elke uitgenodigde in het team krijgt.
Accounts die al lid zijn van een ander team kunnen niet worden uitgenodigd. Ze moeten hun huidige team verlaten voordat ze je uitnodiging kunnen accepteren.
- Selectievakje Licenties toewijzen: als het is aangevinkt, krijgt elke uitgenodigde automatisch een betaalde licentie bij het accepteren. Standaard ingeschakeld wanneer er plekken beschikbaar zijn; uitgeschakeld wanneer het team zijn quotum heeft bereikt. Als meer uitgenodigden accepteren dan er plekken zijn, worden licenties toegekend op volgorde van binnenkomst.
- Aantal beschikbare licenties: toont hoeveel plekken vrij zijn om toe te wijzen.
- Link Buy more (alleen eigenaren): brengt de teameigenaar naar de pagina om licenties te kopen.
Als je organisatie toegang beheert via een identiteitsprovider, kunnen leden lid worden via single sign-on of automatisch worden toegevoegd in plaats van via een uitnodiging. Zie SSO en SCIM-provisioning instellen.
- De uitnodigingslink kopiëren om hem rechtstreeks te delen.
- Een badge “Automatisch” (Auto) zien (bij betaalde abonnementen), die aangeeft dat er automatisch een licentie wordt toegewezen wanneer de uitgenodigde accepteert.
- Een openstaande uitnodiging intrekken door op het intrekpictogram aan de rechterkant te klikken.
- Als ze al een AhaSlides-account hebben, kunnen ze op de link in de e-mail klikken, of inloggen en de uitnodiging accepteren of afwijzen via de banner bovenaan hun dashboard.
- Als ze nog geen account hebben, brengt de link ze eerst naar het aanmelden, en daarna kunnen ze de uitnodiging accepteren of afwijzen. Zodra ze accepteren, worden ze automatisch aan je team toegevoegd en verschijnen ze op het tabblad Leden (Members).
Licenties beheren (alleen betaalde abonnementen)
Bij een betaald teamabonnement bevat het tabblad Leden (Members) een kolom Licentie met de huidige licentiestatus van elk lid. De teameigenaar en beheerders kunnen licenties voor individuele leden toekennen of intrekken via de keuzelijst in die kolom. Bulkbeheer van licenties: eigenaren en beheerders kunnen ook licenties voor meerdere leden tegelijk beheren: selecteer een of meer leden met de selectievakjes links in de ledentabel en gebruik daarna de actie Toewijzen (Assign) of Intrekken (Revoke) die in de actiebalk verschijnt.Leden met een eigen actief persoonlijk abonnement komen niet in aanmerking voor bulkbeheer van licenties: hun abonnement is gekoppeld aan hun individuele account in plaats van aan het team.
De rollen van teamleden wijzigen
Als Eigenaar (Owner) kun je de rol van elk teamlid wijzigen tussen lid (Member) en Beheerder (Admin). Ga op het tabblad Leden (Members) naar hun naam, open de keuzelijst onder Rol (Role) en selecteer Beheerder (Admin) of lid (Member).Alleen de Eigenaar (Owner) van het team kan ledenrollen wijzigen. Beheerders zien ledenrollen als labels die ze alleen kunnen lezen en kunnen ze niet opnieuw toewijzen.
Teamleden verwijderen
Om een lid uit je team te verwijderen, ga je op het tabblad Leden (Members) naar hun naam en klik je uiterst rechts in hun rij op het pictogram Verwijderen uit team (Remove from team).Als je een teamabonnement gebruikt, krijg je elke keer dat je een teamlid verwijdert 1 licentie terug. Het account van die gebruiker wordt automatisch teruggezet naar het gratis abonnement.
Je team verlaten
De eigenaar en teamleden kunnen het team op elk moment verlaten. Ga naar het tabblad Leden (Members) en klik uiterst rechts naast hun naam in de ledenlijst op het pictogram “Team verlaten” (Leave team). Wanneer een lid vertrekt, verwijdert het systeem zijn of haar toegang tot presentaties en mappen die specifiek met het team zijn gedeeld.Teamwerkruimte vs. persoonlijke werkruimte
Er is geen aparte teamwerkruimte en je presentaties in Mijn bestanden (My Files) blijven privé voor jou totdat je ze deelt. Het dichtst bij een gedeelde werkruimte komt een gedeelde map: deel een map met je hele team en iedereen werkt samen aan de presentaties erin.Een gedeelde map voor je team instellen
1
Open Delen op de map
Klik in Mijn bestanden (My Files) op de knop met 3 puntjes naast de map, of klik er met de rechtermuisknop op, en kies Delen (Share).
2
Kies je team
Klik op het e-mailveld en selecteer je team uit de suggestie die verschijnt. Kies een rol: Editor (bewerken en presenteren) of Presentator (Presenter, alleen presenteren, kan niet bewerken) en klik daarna op Add. De rol Presentator zit niet in elk abonnement; als jouw abonnement hem niet bevat, word je gevraagd te upgraden. De map toont dan Shared with your whole team.
3
Zet presentaties in de map
Verplaats de presentaties die je team nodig heeft naar de map met Verplaatsen naar (Move to). Zie presentaties tussen mappen verplaatsen.
Eén presentatie met je team delen
1
Open Samenwerkers toevoegen
Open de presentatie, klik op het pictogram Delen (Share) in de koptekst van de editor en kies Samenwerkers toevoegen (Add collaborators).
2
Kies je team
Klik op het e-mailveld en selecteer je team uit de suggestie die verschijnt, en klik daarna op Add.