Zanim zaczniesz
Dodawanie współpracowników do prezentacji
Są dwa sposoby dodawania współpracowników do prezentacji:- Na pasku narzędzi edytora prezentacji kliknij ikonę ze zdjęciem profilowym i ikoną +.
- Kliknij przycisk menu Udostępnij (Share) i wybierz kartę Dodaj współpracowników (Add Collaborators).

Zapraszanie edytorów przez link
Możesz też zapraszać Edytorów za pomocą opcji Zaproś redaktorów przez link (Invite editors via link) w menu Udostępnij (Share). Ta opcja nie obsługuje roli Prezenter.Włącz przełącznik
Skopiuj link
Wyślij link
Udostępnianie pliku PowerPoint ze slajdami AhaSlides
Jeśli korzystasz z dodatku do PowerPoint, możesz udostępnić sam plik PowerPoint. Gdy kolega otworzy plik zawierający slajdy AhaSlides, dodatek automatycznie nadaje mu dostęp Edytora do prezentacji AhaSlides, więc nie musisz go wcześniej zapraszać. Działa to, gdy osoba otwierająca plik:- Należy do tego samego konta zespołowego co właściciel prezentacji, lub
- Jest zalogowana w AhaSlides przy użyciu adresu e-mail w tej samej domenie firmowej co właściciel (na przykład oboje używają
@yourcompany.com).
Dodawanie współpracowników do folderu
Wybierz folder
Otwórz Udostępnij
Zaproś współpracowników


Dodawanie współpracowników do ankiety
Możesz zapraszać osoby do wspólnej pracy nad ankietą AhaSlides w taki sam sposób, w jaki udostępniasz prezentację. Ponieważ ankieta nie ma sesji na żywo, ankiety mają tylko dwie role — Edytor (Editor) i Widz (Viewer) — i nie ma roli Prezenter.Otwórz menu Udostępnij
Zaproś przez e-mail
Wybierz rolę
Wspólna edycja i przeglądanie prezentacji
Nie jest jeszcze możliwe, aby dwie osoby edytowały prezentację w tym samym czasie. Współpracownicy mogą edytować i prezentować tę samą prezentację, ale w danej chwili tylko jedna osoba może aktywnie edytować lub prezentować. Współpracownicy mogą przeglądać prezentację, gdy jest edytowana. Gdy współpracownik przegląda tę samą prezentację, jego zdjęcie profilowe pojawia się na górnym pasku narzędzi obok przycisku Zaproś (Invite). Gdy jedna osoba edytuje, a inna przegląda, przeglądający widzi u góry edytora pasek z dwiema opcjami:- Przejmij (Take over): naciśnięcie tego przycisku natychmiast czyni Cię edytorem, a dotychczasowego edytora zamienia w przeglądającego.
- Odśwież (Refresh): naciśnięcie tego przycisku odświeża stronę, abyś mógł zobaczyć najnowsze zmiany wprowadzone przez edytora.
Znajdowanie udostępnionych prezentacji lub folderów
Jako właściciel każda udostępniona przez Ciebie prezentacja lub folder nadal pojawia się w Moje pliki (My Files) razem ze wszystkim innym, co utworzyłeś. Jako współpracownik każda prezentacja lub folder, do którego zostałeś zaproszony, pojawia się w karcie Udostępnione mi (Shared with Me). Aby opuścić prezentację lub folder, do którego zostałeś zaproszony, kliknij go prawym przyciskiem myszy lub kliknij jego przycisk z trzema kropkami, a następnie wybierz Leave.Przenoszenie prezentacji między folderami
Wybierz prezentację
Wybierz miejsce docelowe
Potwierdź przeniesienie
Często zadawane pytania
Jak udostępnić prezentację AhaSlides komuś innemu do edycji?
Jak udostępnić prezentację AhaSlides komuś innemu do edycji?
Czy dwie osoby mogą edytować tę samą prezentację AhaSlides jednocześnie?
Czy dwie osoby mogą edytować tę samą prezentację AhaSlides jednocześnie?
Jak zaprosić edytorów za pomocą linku?
Jak zaprosić edytorów za pomocą linku?
Gdzie znajdę prezentacje udostępnione mnie?
Gdzie znajdę prezentacje udostępnione mnie?
Dlaczego mój współpracownik nie widzi udostępnionej przeze mnie prezentacji?
Dlaczego mój współpracownik nie widzi udostępnionej przeze mnie prezentacji?
Które plany obsługują współpracę z osobami spoza mojego zespołu?
Które plany obsługują współpracę z osobami spoza mojego zespołu?
Czy cała moja publiczność może dołączyć, jeśli moją prezentację prezentuje współpracownik?
Czy cała moja publiczność może dołączyć, jeśli moją prezentację prezentuje współpracownik?