
AhaSlides automatycznie prosi o imię tylko na slajdach quizowych (punktowanych). W przypadku innych typów slajdów lub gdy chcesz zebrać więcej niż samo imię (na przykład adres e-mail lub organizację), skorzystaj z funkcji informacji o odbiorcach opisanej w artykule Zbieranie informacji o odbiorcach.
Czy uczestnicy muszą ponownie wpisać imię, jeśli opuszczą stronę?
Zazwyczaj nie. Gdy uczestnik wpisze imię, AhaSlides zapisuje je w jego przeglądarce dla tej prezentacji i przywraca automatycznie po powrocie — więc przełączenie kart, zablokowanie telefonu lub krótkie opuszczenie strony nie zmusi go do ponownego wpisywania. Ponownie poprosimy o imię, jeśli zapisana wartość już nie istnieje. Najczęstsze powody to:- Zresetowano wyniki prezentacji. Reset czyści zapisane imię i odpowiedzi każdego uczestnika, aby Twoi następni odbiorcy zaczynali od zera. Zobacz Resetowanie wyników.
- Uczestnik wrócił w innej przeglądarce lub na innym urządzeniu albo w oknie prywatnym/incognito — zapisane imię jest przechowywane w przeglądarce, z której dołączył po raz pierwszy.
- Jego przeglądarka blokuje lub czyści dane witryn (przeglądanie prywatne, ścisłe ustawienia prywatności lub wyczyszczona pamięć podręczna).
- Minęły ponad 3 dni od ostatniej interakcji z tą prezentacją.