Skip to main content
Dowiedz się, jak wyłączyć automatyczne odnawianie subskrypcji.

Jak anulować subskrypcję (wyłączyć automatyczne odnawianie)

Plany miesięczne odnawiają się automatycznie po 1 miesiącu, a plany roczne odnawiają się automatycznie po 1 roku. Dwa tygodnie przed odnowieniem subskrypcji wyślemy Ci e-mail z przypomnieniem. Automatyczne odnawianie możesz wyłączyć w dowolnym momencie w AhaSlides, korzystając z:

1. Przycisku „Cancel subscription” na stronie Mój plan (My Plan)

Jeśli przycisk Cancel subscription nie jest widoczny, najpierw sprawdź wiersz z datą na stronie Mój plan (My Plan). Jeśli wiersz ma nazwę Data zakończenia (End date) zamiast Next billing date, subskrypcja jest już anulowana: automatyczne odnawianie jest wyłączone, a plan pozostaje aktywny do tej daty. Jeśli wiersz nadal nosi nazwę Next billing date, a przycisk nie jest widoczny lub nie działa, użyj zamiast tego przycisku Zarządzaj płatnością (Manage payment) na tej samej stronie Mój plan — zobacz opcję 2 poniżej.
Po kliknięciu przycisku wybierz Continue to cancel, aby wyłączyć automatyczne odnawianie. Zachowasz pełny dostęp do wszystkich płatnych funkcji do końca okresu, który już opłaciłeś(-aś).

2. Przycisku „Manage payment” na stronie Mój plan (My Plan)

Jeśli powyższy przycisk nie jest widoczny, anuluj subskrypcję przez portal rozliczeniowy. Na stronie Mój plan (My Plan), w karcie Rozliczenia i płatności (Billing & payment), kliknij Zarządzaj płatnością (Manage payment), aby otworzyć bezpieczny portal rozliczeniowy Stripe, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami, by anulować subskrypcję. Wyłącza to automatyczne odnawianie w ten sam sposób — zachowasz pełny dostęp do wszystkich płatnych funkcji do końca okresu, który już opłaciłeś(-aś).
Strona My plan w AhaSlides z wyróżnionym przyciskiem Manage payment w karcie Billing and payment

Co dzieje się z moimi prezentacjami po obniżeniu planu konta?

Po anulowaniu nic nie jest usuwane. Wszystkie Twoje prezentacje i zebrane wyniki pozostają na koncie dokładnie takie, jakie są, także po zakończeniu subskrypcji. Zmienia się tylko dostęp do płatnych funkcji: po zakończeniu planu konto przechodzi na plan darmowy, więc zachowujesz wszystko, co obejmuje konto darmowe, a tracisz tylko funkcje wchodzące w skład planu płatnego.

Najczęściej zadawane pytania

Nie ma opcji wstrzymania ani zamrożenia. Aby przestać płacić i niczego nie stracić, anuluj subskrypcję (wyłącz automatyczne odnawianie): zachowasz pełny płatny dostęp do końca bieżącego okresu, a potem konto automatycznie przejdzie na plan Free.W planie Free nadal możesz przeglądać istniejące prezentacje i raporty oraz dalej je edytować i prezentować — limity planu darmowego dotyczą wtedy rozmiaru Twoich sesji na żywo (strona Mój plan (My Plan) pokazuje limit, który Cię dotyczy). Nic nie jest usuwane; możesz w dowolnym momencie ponownie wykupić subskrypcję, aby znów odblokować pełne limity uczestników planu płatnego.
Pojawi się komunikat Subscription cancelled. wraz z informacją, do kiedy plan pozostanie aktywny. Po powrocie na stronę Mój plan (My Plan) przycisk Cancel subscription nie będzie już widoczny, a wiersz Next billing date będzie miał nazwę Data zakończenia (End date).
Na stronie Mój plan (My Plan) plan płatny pokazuje Data rozpoczęcia (Start date) i Next billing date. Po anulowaniu Next billing date zmienia się w Data zakończenia (End date) — dzień, w którym kończy się płatny dostęp.
Masz pytanie? Skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia: jeśli jesteś zalogowany, użyj ikony czatu w prawym dolnym rogu panelu; w przeciwnym razie napisz do nas tutaj lub wyślij e-mail na adres hi@ahaslides.com. Chcesz porozmawiać z innymi użytkownikami? Dołącz do społeczności AhaSlides, aby dzielić się wskazówkami, zgłaszać pomysły na funkcje i sprawdzać, jak inni angażują swoją publiczność.